videoconsult bij De Fysio Ladavid

ONLINE FYSIOTHERAPIE CONSULT

Op het moment dat u niet in de gelegenheid bent om naar de praktijk te komen, maar wel graag een behandeling van één van onze fysiotherapeuten wilt, is dit toch mogelijk. Dit kan namelijk in de vorm van een E-Consult / E-Health. Dit is een behandeling op afstand. Er zijn hierin twee mogelijkheden; een telefonisch consult en een videoconsult.

 

Videoconsult

Een videoconsult gaat ook via Physitrack. Deze app is AVG-proof en gemaakt om dit soort fysiotherapie behandelingen te bieden.

Een video consult gaat als volgt:

  • U neemt contact op met de praktijk
  • De afspraak wordt gemaakt met de therapeut naar keuze
  • Hierna krijgt u een link per email toegestuurd
  • Op het afgesproken tijdstip kunt u via de app of internet met deze link het video gesprek starten.

Vergoeding

Zowel een video consult als een telefonische afspraak worden vergoed door uw verzekeraar als een reguliere fysiotherapie behandeling. Wanneer u niet verzekerd bent, wordt het fysiotherapie tarief dat onze praktijk handhaaft in rekening gebracht.

 

Telefonisch Consult

U neemt contact op met de praktijk en geeft aan door wie u wilt worden teruggebeld. Desbetreffende therapeut belt u dan om een afspraak te maken. Op het afgesproken tijdstip neemt uw fysiotherapeut contact met u op. Hij of zij zal, zoals gebruikelijk, uitgebreid naar u luisteren en advies geven betreffende uw specifieke klacht en situatie. In samenspraak zal het oefenschema worden aangepast of gemaakt. Dit oefenschema krijgt u dan via Physitrack toegestuurd. Deze app die wij al jaren gebruiken en mogelijk al bekend bij u is, biedt u de mogelijkheid om uw oefeningen met voorbeelden thuis te doen. De app kunt u op uw telefoon of computer/laptop of tablet met internetverbinding openen.

 

FAQ VIDEOCONSULT

Kan ik bij elke fysiotherapeut terecht voor een videoconsult?

In principe kan elke fysiotherapeut u via een videoconsult helpen. Het is voor zowel therapeut als patiënt wel schakelen, want ondanks dat de grote lijnen van zo’n behandeling hetzelfde zijn als een behandeling in de praktijk, zijn de technieken en middelen om te behandelen net iets anders. Onze therapeuten hebben hiervoor een training gevolgd, waardoor ze hun vaardigheden nu online zo kunnen inzetten, dat we na afloop blije patiënten hebben. 

Mijn therapeut masseert mij altijd, hoe kan hij/zij mij dan op afstand helpen? 

Fysiotherapeuten hebben een ‘gereedschapskist’ vol waardevolle tools om u te helpen. Er kunnen ook verschillende tools gebruikt worden om tot hetzelfde gewenste resultaat te komen. Een deskundige therapeut met een volle gereedschapskist, die weet wat hij dan moet doen.

Ik voel aan mijn lijf dat er wat scheef is en dat ik gekraakt/gemanipuleerd moet worden, dat kan toch niet online?

Dat klopt, we kunnen niet met onze handen door het beeldscherm komen 😉
Alleen er zijn meerdere technieken om u weer recht te zetten. En dan komt het aan op de deskundigheid van een goede therapeut met een goed gevulde ‘gereedschapskist’. Op afstand kan er niet worden gemanipuleerd en kan het wellicht iets langer duren dan wanneer dit wel mogelijk zou zijn geweest. Verlichting en handvaten om zelf met uw pijnklachten aan de slag te gaan, krijgt u dan zeker tijdens een videoconsult.

Het is me in mijn rug geschoten, een fysio moet me echt even zien en onderzoeken, wat nu?

Uiteraard is dit het meest gewenst. Alleen wanneer dit niet mogelijk is en u te lang moet wachten totdat u weer naar de praktijk kan komen,    kan een fysiotherapeut u ook prima via een videoconsult helpen. Het is hun expertise om met behulp van vragen, coaching, en voorlichting,  oefeningen en tips geven u weer van uw klachten af te helpen.

Zijn alle behandelingen om te zetten naar een videoconsult?

We hebben heel veel kennis en creativiteit in huis. We kunnen op afstand met u revalideren, thuiswerkadvies geven, zelfdrainage aanleren, oefeningen doen en u coachen. Maar bijvoorbeeld een laser behandeling, lymfedrainage, Echografie of Dry Needling is niet mogelijk via een videoconsult.

 

Nog vragen?

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met één van ons op.

 THERAPEUTEN
ANNE MARIJE
JOLANDA
Jan Paul fysio
JAN PAUL

Chris it is

Uitbreiding team  Chris van der Noort is onze nieuwe manueel therapeut. Daarnaast is hij ook arbeidstherapeut en werkplekadviseur. Nu er meer mensen thuiswerken en wisselende werkplekken hebben, een belangrijke specialisatie waarmee arbeidsgerelateerde klachten kunnen...

NIEUWS

OSTEOPATHIE ONDERZOEK   Voor zijn masterthesis is Guerric op zoek naar mensen met nekpijn. Heeft u hier last van en wilt u meedoen aan dit wetenschappelijk onderzoek dat hooguit 1,5 uur van uw tijd kost? En waarbij u de kans hebt dat uw klachten kunnen verminderen? Ga...

NIEUWS

ONLINE CHECK 😔 Overal spierpijn door die nachten op je luchtbed? 😩Is het in je rug geschoten tijdens het surfen? 😟 Last van je kuit van al dat geslenter door pittoreske straatjes? 🤯Enorme hoofdpijn van al het extra overwerk omdat je...

NIEUWS

OPENINGSTIJDEN  Ook deze zomer werken we onverstoorbaar door. Dus u kunt op uw bekende tijden gewoon bij ons terecht.

NIEUWS

NIEUWE FYSIO BIJ DE FYSIO. Maryam komt vanaf deze maand ons team versterken. Ze is de fysiotherapeut met + waar we al een tijdje naar op zoek waren en zijn heel blij ons team met haar te kunnen uitbreiden. Meer info over Maryam volgt...

NIEUWS

FYSIOTHERAPIE VS MANUELE THERAPIE  Een manuele therapeut heeft 4 jaren extra gestudeerd om complexere klachten te kunnen behandelen mbv andere technieken dan een fysiotherapeut. Waaronder het doen van manipulaties. Over het algemeen zijn er meer overeenkomsten dan...

NIEUWS

ONLINE FYSIO CHECK  Direct uitleg nodig over uw fysieke klachten? Hiervoor hebben we de Online Fysio Check en informatiepagina's toegevoegd aan onze website. Zo kunnen we u ook (tot zekere hoogte) van dienst zijn wanneer we gesloten zijn.

NIEUWS

NIELS in BEELD Bij deze willen we jullie aan onze manueel therapeut NIELS voorstellen. Niels is een echte ervaren allround manueel therapeut die ook oog heeft voor de mentale en emotionele kant van je lichamelijke klacht. Ook voor levenstijladvies zoals mindset...

NIEUWS

E-HEALTH De Fysio Ladavid behandelt nu ook in het buitenland HOE TOF IS DAT?! Een Nederlander, woonachtig in Frankrijk wilde graag een Nederlandse fysio, want die werken toch net wat anders dan die in Frankrijk. Google had hem laten weten dat onze praktijk in...

NIEUWS

VOORJAARSVAKANTIE  Deze week vakantie weer hossend carnaval gevierd of op het moment op wintersport en er onverwachts lichamelijke klachten aan overgehouden? Blijf er niet mee lopen, onze therapeuten helpen je er graag weer van af!

OPENINGSTIJDEN

MAANDAG       7.30 – 21.00
DINSDAG         7.30 – 19.30
WOENSDAG    7.30 – 19.30
DONDERDAG  8.00 – 21.00
VRIJDAG         7.30 – 18.00

DE FYSIO

KOPPENLAAN 24
3769 BL SOESTERBERG
T. 0346 35 0335 
INFO@DEFYSIO.NL

ACTUELE INFO: