Manuele Therapie

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut met een specialisatie. Er zijn heel wat fysiotherapeuten die een manuele therapie cursus hebben gevolgd en dit ‘erbij’ doen.

Onze manueel therapeuten daarentegen hebben de 4-jarige studie gevolgd aan de SOMT in Amersfoort.

Een manuele therapeut onderzoekt en behandelt lichamelijke klachten. Klachten afkomstig van gewrichten van de rug, de nek, van de armen en de benen. Tijdens de behandeling maakt de manueel therapeut gebruik van specifieke bewegingen in de gewrichten. Daarnaast probeert hij de beweeglijkheid in je lichaam weer te herstellen. Of een teveel aan beweging te stabiliseren. Soms vult de therapeut deze behandeling aan met manipulaties (‘kraken’).

Waneer manuele therapie en wanneer fysio

Voor klachten aan de wervelkolom en gewrichten ga je naar de manueel therapeut. Door middel van zachte mobilisatie technieken pakt een manueel therapeut de klacht aan. Fysiotherapie is meer gericht op het opheffen van de klacht met behulp van oefeningen/trainen en massages.

Veel patiënten worden door de huisarts of specialist doorverwezen naar de manueel therapeut.  Maar je kan natuurlijk ook rechtstreeks contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak.