Fysiotherapie

Heb je last van een stijf gewricht? Of ervaar je pijn bij bewegen? Dan ben je in de meeste gevallen aangewezen op fysiotherapie.

Een fysiotherapeut behandelt lichamelijke klachten aan spieren, pezen en gewrichten. Deze klachten uiten zich veelal in stoornissen in de houding of bij het bewegen. Wanneer je met je klacht bij de fysiotherapeut komt, zal hij je eerst onderzoeken om een persoonlijk behandelplan op te stellen.

Dit is maatwerk; immer’s geen mens is gelijk. In feite zijn er drie soorten behandelingen: bewegingstherapie, massage en fysische therapie. Meestal bestaat de behandeling uit een combinatie van deze drie. Daarnaast zal de fysiotherapeut u adviseren en voorlichten, om te voorkomen dat de klachten verergeren en ter preventie van klachten in de toekomst.

Het effect van fysiotherapie staat of valt met je eigen inzet. Het is dan ook erg belangrijk om actief aan het herstel mee te werken, door de voorschreven oefeningen te doen en je klacht(en) goed kenbaar te maken aan uw fysiotherapeut.

Veel patiënten worden door de huisarts of specialist doorverwezen naar de fysiotherapeut, maar natuurlijk kan je ook rechtstreeks contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak.