OEDEEMTHERAPIE

Voor wie is oedeemtherapie?

Oedeemtherapie is onder andere bedoeld voor mensen met een aangeboren niet goed werkend lymfesysteem. Dit heet primair lymfeoedeem. Ook na bestraling, trauma, of het weghalen van lymfeklieren kan de oedeemtherapeut u helpen bij herstel. Deze vorm van oedeem heet secundair lymfeoedeem. Deze laatste variant ontstaat altijd ten gevolge van een beschadiging van de lymfevaten of lymfeklieren.

 

Effecten van de therapie

  • Vermindering van de vochtopeenhoping;
  • Stimuleren en reactiveren van de spieren en gewrichten;
  • Verminderen van de pijnklachten.

Wat is oedeem?

Oedeem betekent vochtophoping. Dit vocht veroorzaakt plaatselijke zwellingen. Als u last hebt van oedeem dan is de hoeveelheid vocht in het lichaam te hoog of de verdeling van het vocht is niet zoals het hoort. Het hart, de nieren en de hypothalamus spelen een belangrijke rol in de vochthuishouding van het lichaam.

 

Hoe ontstaat oedeem?

De oorzaken voor het ontwikkelen van oedeem zijn divers. In het geval van lymfeoedeem kan het aangeboren zijn. Ook het ondergaan van een (gynaecologische) ingreep kan oedeem tot gevolg hebben. Tot slot is er ook veneus oedeem, dit is een zwakte van de vaatwand en komt voornamelijk in de benen voor.

 

Oedeemtherapie bij De Fysio

Onze praktijk aan de Koppenlaan in Soesterberg is ook gespecialiseerd in oedeemtherapie. De therapie houdt in dat de afvoer van het vocht wordt bevorderd. Dit is mogelijk met massage en het doen van oefeningen. Goed resultaat is vaak pas merkbaar na meerdere behandelingen. Oedeem therapie is vooral ook een zaak van geduld. Wilt u hierbij hulp ontvangen? Neem dan contact met ons op.

 

Wat kunt u zelf doen?

  • Blijven bewegen is goed voor u. De lymfevaten worden dan geprikkeld om te werken en het vocht zelf af te voeren. Wandelen en zwemmen zijn bijvoorbeeld erg goed om te doen;
  • Hygiëne van de huid is erg belangrijk. Vraag ons gerust naar advies hierover.

 

 

 

 

 

ONZE THERAPEUT

         JAN PAUL

OPENINGSTIJDEN

MAANDAG       7.30 – 21.00
DINSDAG         7.30 – 19.30
WOENSDAG    7.30 – 19.30
DONDERDAG  8.00 – 21.00
VRIJDAG         7.30 – 18.00

DE FYSIO

KOPPENLAAN 24
3769 BL SOESTERBERG
T. 0346 35 0335 
INFO@DEFYSIO.NL

ACTUELE INFO: