NETWERK

Het is niet reëel om te beweren dat fysiotherapie of onze andere therapieën 100% van de klachten oplost. Daarom hebben wij een breed, deskundig en efficiënt netwerk van verschillende disciplines om samen te werken aan uw herstel.

Bestaande uit:

  • Kinderfysiotherapeuten

  • Ziekenhuizen en klinieken

  • Mesoloog

  • Massagetherapeuten *

  • Podotherapeut

  • Haptotherapeut


De Fysio
 is ook te vinden op www.manueeltherapeut-info.nl.

* Op onze locatie aan de Koppenlaan kunt u ook terecht voor behandelingen van Gré Reinderts.
Zij geeft Bowen Therapie, Hot & Cold Stone Sportmassage en Pitjik Kaki. En ook is Guerric Ladavid met zijn osteopathieprakijk L’Ostéo gevestigd in ons pand.

 

Osteopathie

Osteopathie is een therapie die gericht is op het herkennen en behandelen van belemmeringen in de beweging van het lichaam. Osteopathie is gebaseerd op het principe dat het lichaam als één geheel functioneert en dat de verschillende systemen van het lichaam, zoals de spieren, gewrichten, organen en zenuwen, onderling verbonden zijn en invloed op elkaar uitoefenen.

De taak van een osteopaat is om de oorzaak van de klachten van een patiënt te achterhalen en te behandelen, in plaats van alleen de symptomen te bestrijden. Een osteopaat gebruikt vaak zijn handen om zachte, manuele technieken toe te passen op verschillende delen van het lichaam, zoals gewrichten, spieren, fascia (bindweefsel) en organen, om bewegingsbeperkingen, blokkades en spanningen op te sporen en te corrigeren. Dit ondersteunt het herstel van de balans en de functionaliteit van het lichaam, verbetert de doorbloeding, beïnvloedt het zenuwstelsel op een positieve manier en het stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Guerric Ladavid behandelt een breed scala aan aandoeningen, bij volwassenen, kinderen en baby’s waaronder musculoskeletale klachten zoals rugpijn, nekpijn, gewrichtspijn en spierpijn, maar ook andere gezondheidsproblemen zoals hoofdpijn,  spijsverteringsklachten, problemen met ademhalen en menstruatieklachten. Wanneer uw (exacte) hulpvraag hier niet bij staat, twijfel niet om contact met mij op te nemen, zodat we kunnen nagaan of ik iets voor u kan betekenen.

 

Bowen Therapie

Bowen therapie is een subtiele maar erg krachtige behandelvorm die vaak zeer doeltreffend is bij hele uiteenlopende klachten. Deze therapie is een holistische, manuele techniek die het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest sterk verbetert. Behandelingen zijn vrijwel nooit pijnlijk en veel mensen ervaren een sessie als zeer ontspannend. Op specifieke plaatsen op het lichaam maakt de behandelaar met duim en vingers zachte rolbewegingen over spieren. In feite is het niet te doen om de spier, maar om het bindweefsel, oftewel de fascie daaromheen. De rolbeweging zorgt voor een reflex in dit bindweefsel.

Onze fascie ligt als één groot, ononderbroken net rond alle spieren, organen, bloedvaten en zelfs rond zenuwen. Ook gewrichtskapsel, banden en pezen zijn bindweefsel. Het lijkt erop alsof de Bowen rolbeweging de prikkelgeleiding binnen de fascie en in het zenuwstelsel, dus van en naar de hersenen sterk verbetert.

 

 

 

 

 

PITJIT KAKI

Pitjit betekent in het Indonesisch masseren en kaki betekent voet. De hele dag worden we “gedragen” door onze voeten. Ondanks deze dagelijkse belasting besteden we maar weinig aandacht aan onze voeten. Het stimuleren van de doorbloeding en het bevorderen van afvoer van afvalstoffen dragen bij aan het bestrijden van pijnlijke en vermoeide voeten. Pitjit wordt al duizenden jaren overgedragen van (groot)ouder op (klein)kind. Maak kennis met deze bijzondere manier van masseren.
Er wordt een ontspannende voetmassage gegeven. Naast de voeten wordt ook aandacht besteed aan het onderbeen.

 

HOT & COLD STONE SPORTMASSAGE

Waarom is de Hot & Cold Stone massagetechniek zo effectief?

De warmte dringt door in de spieren en gewrichten en verlicht spanningen terwijl de koude stenen ontstekingen verminderen en zwellingen tegengaan. In de sportmassage is men over het algemeen meer sturend bezig. De deze Hot & Cold Stone Sportmassage werkt aan het zelfherstellend vermogen van het lichaam en geeft een diepe relaxatie en stimuleert de orgaanfuncties. De al oude stenen brengen ons de helende kracht van de aarde. Het geeft ons lichamelijke energie, geestelijke rust en welzijn.

Voor meer info over de Bowen therapeut uit ons netwerk gaat u naar Gre Massage.

OPENINGSTIJDEN

MAANDAG       7.30 – 21.00
DINSDAG         7.30 – 19.30
WOENSDAG    7.30 – 19.30
DONDERDAG  8.00 – 21.00
VRIJDAG         7.30 – 18.00

DE FYSIO

KOPPENLAAN 24
3769 BL SOESTERBERG
T. 0346 35 0335 
INFO@DEFYSIO.NL

ACTUELE INFO: