GERIATRIE FYSIOTHERAPIE

Geriatrie fysiotherapie is een tak binnen de fysiotherapie, welke gespecialiseerd is in de fysiotherapeutische zorg voor ouderen. De geriatriefysiotherapeut heeft een driejarige masteropleiding gevolgd. En hiermee extra kennis vergaard rondom veroudering. Denk hierbij aan specifieke aandoeningen en klachten die veel voorkomen bij de ouder wordende mens. Maar ook over therapeutische mogelijkheden bij deze groep. Met het vergrijzende Nederland een welkome specialisatie.

Ouderen die de fysiotherapeut bezoeken, kunnen last hebben van meerdere dingen. Daarnaast kunnen ze medicijnen gebruiken en hebben mogelijk andere wensen dan hun jongere medemens. De geriatriefysiotherapeut weet hoe ziektes en klachten elkaar kunnen beïnvloeden, evenals eventueel medicijngebruik, en kan hiermee uitstekend rekening houden bij het geven en doseren van de juiste therapie. De geriatriefysiotherapeut kan door zijn extra kennis ook goed inschatten, wanneer hulp van andere zorgverleners is gewenst.

Wanneer gaat u naar de geriatrie fysiotherapeut?

Natuurlijk is het niet zo dat iedereen vanaf 65 jaar direct een geriatriefysiotherapeut nodig heeft. Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Zoals o.a. de gezondheid op zich, de mate van zelfstandigheid, het type klachten dat men heeft. Voor de één kan een geriatriefysiotherapeut al zinvol zijn als men nog 60 moet worden, voor de ander is dit pas na de 80 jaar.

Revalidatie en valpreventie

Naast hulp bij bijvoorbeeld revalidatie na een herseninfarct, of na een totale heupoperatie, kan de geriatriefysiotherapeut hulp bieden bij kwetsbare of valgevaarlijke ouderen. De therapie bestaat vaak uit oefeningen. En is er op gericht om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven, of de kans op valpartijen te verkleinen. De therapeut inventariseert vooraf alle betrokken factoren en bekijkt zo, samen met de patiënt en eventueel familie of verzorging, wat de beste aanpak is.

Aan huis

Natuurlijk kan de geriatriefysiotherapeut ook aan huis komen. Niet iedereen is in de mogelijkheid om naar de praktijk te komen. Dit heeft zelfs als voordeel dat activiteiten nog beter en specifieker gericht op de persoon kunnen worden bekeken!

 

 

 

 

 

ONZE THERAPEUT

DAAN

OPENINGSTIJDEN

MAANDAG       7.30 – 21.00
DINSDAG         7.30 – 19.30
WOENSDAG    7.30 – 19.30
DONDERDAG  8.00 – 21.00
VRIJDAG         7.30 – 18.00

DE FYSIO

KOPPENLAAN 24
3769 BL SOESTERBERG
T. 0346 35 0335 
INFO@DEFYSIO.NL

ACTUELE INFO: