Sportmassage

Een sportmasseur past verschillende sportmassage technieken toe ter verbetering van de conditie van de spieren. Mede door een regelmatig contact herkent zij bij u snel een beginnende blessure en verwijst u zo nodig door naar een (para)medicus. Na een blessure kan een sportmasseur u adviseren over herstelbevorderende maatregelen.

We willen gezonder leven en sport neemt daarbij een grote plaats in. Bij topsport en recreatiesport zijn mannen en vrouwen, jong en oud, in beweging. Maar bewegen kan spierpijn en blessures veroorzaken waardoor u niet verder kunt.

Een massages is prettig vooraf aan een training of wedstrijd. Maar ook nadien is een sportmassage erg effectief. Hiermee verminderd de spierstijfheid of kan zelfs voorkomen worden. Naarmate de training frequenter worden zal de noodzaak tot massage toenemen,omdat het lichaam minder tijd gegund wordt om te herstellen. Massage kan in dergelijke gevallen het herstelproces versnellen en ondersteunen.

Ook is de sportmasseur een soort vertrouwenspersoon,waar men niet alleen lichamelijke klachten terecht kan, maar ook eens heerlijk zijn hart kan luchten.

Spierpijn en vermoeidheid zijn vaak voorlopers van blessures. Een ontspannende sportmassage na het sporten kan er voor zorgen dat u zonder spierpijn of vermoeidheid verder kunt. U herstelt sneller na een inspanning.

Hot en Cold Stone Sportmassage

Waarom is de Hot & Cold Stone zo effectief?

De warmte dringt door in de spieren en gewrichten en verlicht spanningen terwijl de koude stenen ontstekingen verminderen en zwellingen tegengaan. In de sportmassage is men over het algemeen meer sturend bezig. De Hot & Cold Stone Sportmassage werkt meer zelfherstellend vermogen van het lichaam geeft een diepe relaxatie en stimuleert de orgaanfuncties. De al oude stenen brengen ons de helende kracht van de aarde. Het geeft ons lichamelijke energie, geestelijke rust en welzijn.

Kinesiotaping

Kinesiotaping is een methode om spieren te omzwachtelen (te tapen). De methode, afkomstig uit Japan,  wordt in de sport en in paramedische beroepen toegepast.
De gebruikte tape is, anders dan traditionele sporttape, rekbaar. Deze rekbaarheid bedraagt ca. 140%, is daarmee vergelijkbaar met die van de huid. Zo zitten de spieren niet vast, maar kunnen vrij bewegen, zonder dat zij meer kunnen uitrekken dan gewenst is.